Weg van de Buis: Santpoort 2

Tijdelijk gesloten

Bos-, duin en strandwandeling

Versiedatum: 09-07-2024

21 KM
Bron:

Start:

station Santpoort Noord

Details

Reacties

Geef reactie

Let op omleidingen

Kees van Vliet, 01-07-2023

Prachtige wandeling inderdaad en zeker aan te raden. Let op dat er door Natuurmonumenten enkele delen van de route zijn afgesloten. De eerste is kort na de vogelkijkhut, waar de route oorspronkelijk door de vochtige duinvallei loopt. Volgens het bord waarop het al vroeg wordt aangekondigd is dat tijdelijk in het natte seizoen. Maar wij liepen eind juni dus na de lange droge voorzomer. Je kunt een alternatieve route volgen langs paaltjes zonder gekleurde kop. De tweede omleidig lijkt wel definitief. Kort na Parnassia staat er een groot bord Verboden toegang waar je oorsponkelijk de vochtige vallei zou oversteken. Je loopt er nu omheen via het fietspad, later wandelpad. De omleiding wordt niet aangegeven, dus als je geen gps of wandelapp/kaart hebt durf je dat misschien niet aan. Het lijkt me verstandig om de routebeschrijving en het gps-track op deze punten aan te passen. PS: Brasserie Denk bestaat niet meer. Je kunt nog wel iets eten en drinken in het restaurant van Duin- en Kruidberg.

Wat een prachtwandeling!

Dick van Voorthuizen, 01-06-2021

Dit is wat ons betreft de mooiste wandeling die je in NP Zuid-Kennemerland kunt maken. Lang en vermoeiend, maar iedere stap is het waard. Diverse keren geweldige uitzichten. De routebeschrijving was uitstekend. Voor ons fotoverslag kijk je op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-door-kennemerduinen/

Reactie op SV

Stefan Horn, 15-06-2019

Bedankt voor het doorgeven van de toegankelijkheid voor honden. Ik zal dit aanpassen. Jammer dat je onverrichter zake huiswaarts moest keren. Zowel in WandelZapp als op deze website staat bij deze wandeling niets aangegeven over toegankelijkheid voor honden.

Geen honden toegestaan

SV, 15-06-2019

In tegenstelling tot deze website, geeft de app Wandelzapp weer dat op deze route honden aangelijnd zijn toegestaan. Gister wilde ik deze wandeling lopen en honden zijn helemaal NIET toegestaan, dus we konden weer huiswaarts. Het zag er wel prachtig uit.

Geweldige route

Linda Redder, 30-05-2019

.

Geweldige route!

Linda Redder, 30-05-2019

Afgelopen dinsdag genoten van deze prachtige Weg van de Buis-route..... Het Hubertuspaadje.........!! Wauw! Maar ook de rest van de wandeling is een aaneenrijging van de meest fraaie paden, paadjes, en een hoop eenmanspaadjes. Ook nog eens heel afwisselend. Landgoed, bos, duinen en strand, ik heb genoten! Dik compliment voor de routemaker. Deze route staat in mijn persoonlijke Top10!

Prachtige rondwandeling

marianne de langen, 16-04-2019

12 April deze mooie wandeling gelopen vooral de Hubertusvallei vond ik verrassend mooi. Genoten.

Supermooie duin/strandwandeling!

Frank van der Meer, 25-01-2018

Heerlijke lange rondwandeling door een van de mooiste duingebieden van Nederland: de Kennemerduinen en Duin- en Kruidberg. Hoogtepunt na hoogtepunt knoopt deze wandeling aan elkaar met een lang lint van kronkelende schelp- en zandpaadjes. Voor mij misschien wel de topper in dit duingebied. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/santpoort2

Rondwandeling

Frans Ekkel, 13-06-2017

Zaterdag 10 juni 2017 deze wandeling gelopen. Het is een mooie en zeer afwisselende route. Van bos, duin, zee en weer terug. De GPS-track heeft ons prima de weg gewezen. Deze wandeling gaan we zeker nog een keer lopen.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info