Vennenpad

Het Laar, Regge, Steile Oever, vennen, Besthmenerberg

Versiedatum: 28-06-2024

BesthmenervenHuis Het LaerPad tussen de spiegelvijversGrand CanalDe NaaldBesthmenerhooileidingGemaal in BesthmenerhooileidingWolfskuilBesthmenermolenDe Regge vanaf de ophaalbrugOphaalbrugReggedijkOude ReggemeanderSteile OeverLangs de meanderNog een meanderZicht op het BesthmenervenVlonderpad bij BesthmenervenBesthmenervenLangs het BesthmenervenZeesservenVeenpluisBoswachterij OmmenOpenluchttheaterUitkijktorenUitzicht vanaf de torenOp de top van de Besthmenerberg Pad naar benedenBesthmenTuin aan De Kamp
13 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Ommen

Details

De wandeling loopt vanaf station Ommen vrijwel meteen het bos in, over landgoed Het Laar, met landhuis, Grand Canal, en de Wolfskuil. Daarna loop je langs de Beneden Regge en na de horeca in Nieuwebrug over landgoed Eerde met de Steile Oever aan een Reggemeander. Vervolgens voert de route door Boswachterij Ommen naar het Besthmenerven, het Zeesserven en de Besthmenerberg met openluchttheater, uitkijktoren en een heidegebied. Tot slot loop je via de buurtschap Besthmen terug naar het station. 80 % onverhard!
Desgewenst kun je een uitstapje maken naar de Besthmenermolen uit 1862 en/of het bezoekerscentrum Ommen (met koffie en thee). Het is ook mogelijk om vanaf het parkeerterrein of bushalte Besthmen te beginnen. De route is dan 14 km lang, routebeschrijving aan het eind van routepunt 5.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info