Rap Rondje Wehl

Plakslag en Wehlse bossen

Versiedatum: 01-03-2022

10 KM
Start:

station Wehl

Details

Een bosrijk rondje in het overigens open boerenland van de Liemers bij Wehl. Op het eerste deel van de route even met het geruststellende achtergrondgeruis van de A18, maar verderop steeds rustiger. Bij het station vallen direct de hoge Graansilo en het gebouw van de oude Stoom Timmer Fabriek op. We kronkelen even door de nieuwbouw en nemen dan het slingerende 'Pad Door 't Vaen' in de richting van een klein bosgebiedje met de fascinerende naam Plakslag, eigendom van Natuurmonumenten. Via de Koningsweg komt de route in het StilliWald. De landgoedstructuren zijn hier direct al duidelijk te herkennen in het bos aan de grachten, vijvers, glooiende heuveltjes en bomenlanen. We zijn op landgoed Het Jagershuis, ooit aangelegd door twee neven, jonkheren van Nispen. Ze kochten rond 1825 hier de heide om het te ontginnen tot bos en bouwland. De ene neef kreeg het oostelijke deel, Stilliwald en de andere kreeg het westelijke deel, Jagershuis. Nu nog steeds een mooi afwisselend gebied met een oude halteplaats voor de landgoedeigenaar bij het spoor en een oude Galgenbult. We passeren het Jagershuis, dat weer mooi gerestaureerd is en genieten van de lange beukenlaan. Op de rand van bos en boerenland lopen we terug naar het station in Wehl.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

mooi weer rondje

Yolanda , 19-11-2024

Op een mistige dag dit rondje gelopen. Het stuk door het Stilli Wald is erg mooi, maar toch beter om deze wandeling op een zonnige dag te doen.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3.000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info