Knopenrondje Wageningse Bovenpolder

Uiterwaarden, Nederrijn, Wolfswaard en Bovenste Polder

Versiedatum: 13-05-2024

Wageningse BovenpolderWageningse BovenpolderWageningse BovenpolderWageningse Bovenpolder
8 KM
35 M
Start:

Wandelknooppunt W12, Wageningen

Details

De Wageningse Bovenpolder is een fantastisch natuurgebied gelegen ten zuiden van Wageningen in de uiterwaarden van de Nederrijn. In dit gebied wandel je over dijkjes, slingerende paadjes, over gras- en rietland en door wilgen- of ooibossen. Door het grote aantal bomen, struiken, bloemen en kruiden is de Bovenpolder een uitstekend leefgebied voor talrijke vogelsoorten. Grote kans dat je steltlopers, weidevogels en/of watervogels in beeld krijgt of hoort. Je wandelt ook een stukje over de winterdijk aan de rand van de stad. Hier vanaf heb je een schitterend zicht op de Bovenpolder en zie je enkele historische gebouwen in de stad. Het stadscentrum is kort bij de dijk, daar vind je meerdere horecabedrijven. Vlak bij de Nederrijn staat de boerderij De Wolfswaard, vroeger stond hier een kasteel. Vanaf de oevers van de rivier wandel je naar de Nevengeul, een moerasgebied met oeverruigtes en rietranden. Over de zomerdijk wandel je langs de oude steenfabriek en ten slotte struin je door de uiterwaarden naar de rand van de Wageningse Berg, een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd.

Broedseizoen: Een klein deel van de uiterwaarden is niet toegankelijk van 15 maart tot 15 juli. Start dan W12-W11-W08-W09-W20 en daarna verder de route volgen.
Let op: In natte perioden zijn enkele stukken soms drassig, waterdicht schoeisel aanbevolen. In de vroege zomer kunnen paden moeilijk begaanbaar zijn door hoge brandnetels en bramen. In het gebied grazen paarden en runderen. Blijf rustig en houd afstand. Bij opdringerigheid luid spreken.
Honden: Honden zijn op een deel van de wandelroute niet toegestaan. Ook niet aangelijnd. Loop met de hond bij W16 naar W34 en volg verder de route. Verder in het hele gebied honden aangelijnd.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info