Knopenrondje Paasloo

Op de rand van de Weerribben

Versiedatum: 30-05-2024

Overal hoge houtwallenDirect langs de slootMooie boerderijenLand van de mooie luchtenGewoon de paaltjes volgenIndrukwekkende bomenHazen in het veldHier is het goed wonenVaarexcursie met Staatsbosbeheer door de Weerribben
8 KM
Start:

knooppunt A53, Paasloo

Details

Wie eens heerlijk ongestoord wil doorwandelen, moet in Paasloo zijn. In dit licht glooiend boerenland wandelen we over graspaden en zandwegen, langs akkers omringd door hoge houtwallen. We stappen langs sloten en boerenerven en komen maar weinig mensen tegen. Daarentegen zien we hazen snel de benen nemen, libellen die met ons mee lijken te vliegen en natuurlijk nieuwsgierige koeien voor wie dit de gebeurtenis van de dag lijkt te zijn. Even komt de torenspits van Steenwijkerwold in zicht, maar zover gaan we niet. We slaan af, steken de provinciale weg over en volgen dan een brede, mulle zandweg. Als de kers op de taart is er een prachtig bos, waar een zacht, verend paadje tussen hoge varens slingert. In het voorjaar bloeit hier volop de salomonszegel. Bij een groot wit hek krijgen we even een glimp te zien van het geheim van Paasloo; verscholen tussen de bomen en haast niet te zien, staat hier 'De Kunstbunker'. Nog steeds een veilige opslagplaats voor kunstschatten van diverse musea in het noorden van het land. Nog een klein stukje door het bos en we zijn terug op ons beginpunt.

Tip: Buitencentrum Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl. Hier ontdek je de Weerribben vanaf het water met een vaarexcursie onder leiding van een van de vrijwillige gidsen van Staatsbosbeheer. www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/varen-door-de-weerribben.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

prachtige wandeling

Josien , 16-06-2024

mooie doorkijkjes. Afwisselend landschap. Veel paden en zandwegen

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info