Na de afsluiting van de laatste dam veranderde een groot schorrengebied in een prachtig natuurgebied: de Schotsman aan het Veerse Meer. Op de schrale, zandige bodem ziet het in het voorjaar blauw en paars van de orchideeën. Op de nattere plekken groeit duizendguldenkruid en parnassia en in de dichte bosjes die het open terrein afwisselen broeden wielewalen, houtsnippen en ransuilen. Het 1e deel van het traject langs het Veerse Meer kan op een mooie dag druk zijn met watersporters en dagkampeerders. Op de bebouwing en het laatste stuk naar Kamperland terug na gaat deze wandeling hoofdzakelijk over onverharde paden en wegen. Onderweg komt u horeca tegen, buiten de vakantieseizoenen met beperkte openingstijden.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.
Reacties
Geef reactie
Reactie op Bianca
Stefan Horn, 05-03-2024
Bedankt voor de melding.
Mogelijk worden genoemde trap/slootplank vervangen. Mochten ze definitief verdwenen zijn, dan wordt de route flink aangepast, want dit was de enige plek waar je over de dijk kon gaan.
De routemaker zoekt het uit.
Als alternatief kun je in gedeelte 1 vanaf knooppunt 84 naar het aanlegsteigertje lopen en daarvoor bij de Aw rechtsaf slaan. Als je dan de wit/rood-markering volgt, kom je vanzelf uit bij de horeca aan het eind van gedeelte 1.
best grappig
Bianca, 03-03-2024
leuke wandeling, maar iets verouderde route. De overstappen over hekken zijn verwijderd, je moet nu over of tussen prikkeldraad door kruipen. Ook is er een sloot-plank weg, dus succes met over de sloot te springen. De trappen over de dijken zijn glijbanen geworden. Wij hebben het gered zonder verband of gips dus voor ons was het best vermakelijk.
Prima gewandeld
Henk Roelofs (Oss), 06-09-2015
Op 16 aug 2015 deze route gewandeld. Route is prima te volgen. Langs het Veerse meer vond ik een beetje lastig, maar gewoon door blijven lopen en je komt er vanzelf. Tussen het schrikdraad door (beschrijving van Danyell) is verbeterd. Je kunt er nu gemakkelijk overheen stappen.
En ja, dit zijn oude Duitse bunkers. Nu een paradijs voor vogels en vleermuizen.
Frietkar
Danyell Onbehauen-Frigge, 30-07-2015
De frietkar die direct bij punt 2 in de routebeschrijving genoemd wordt, is niet alleen op drukke dagen geopend, maar zo'n 7 maanden per jaar dagelijks! Ook is het geen frietkar meer, maar een permanent gebouwtje (dat zou een paar weken nadat ik daar was geopend worden).
Een verslag met foto's van m'n wandeling kun je hier vinden: http://www.danyell.nl/teksten-w/2015/150511-kamperland.html
Groetjes,
Danyell
Geef reactie