Vanaf station Lunteren kom je al gauw in het Lunterse Buurtbos. Pinetum De Dennenhorst achter De Lunterse Boer is de moeite van een bezoek waard. Daarna voert de route via hei en bos van het Wekeromse Zand naar de Wekeromse Belt, een voormalige vuilstort met een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren. Vervolgens loop weer over het Wekeromse Zand, met bos, stuifzand en hei, daarna door de grote zandgroeve. Tot slot leiden zandwegen en een bospad terug naar het station. 95 % onverhard!
Dit is een van de wandelingen die in 2022 verschijnen in een gids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Vooralsnog zijn ze te downloaden op www.naberpaden.nl, onder de rubriek Bijzondere bergwandelingen.
Reacties
Geef reactie
Wekeromse zand is prachtig!
Klaas de Jong, 30-06-2024
Op deze fraaie zondag was het hier en daar stof happen vanwege wat aso auto's op de lange stukken rechte landwegen.
Landschap is verder prachtig, het Wekeromse zand uitzonderlijk.
Onderweg waren veel vogels te horen, o.a. geelgors.
routebeschrijving
Marycke Naber, 18-03-2024
Dankjewel Patricia voor je reactie, fijn dat jullie genoten hebben! Leuke toevoegingen, maar ik laat de route zo vanwege de horeca en omdat ik onder de 16 km wil blijven. Bovendien wordt de routebeschrijving anders te ingewikkeld. Iedereen staat het natuurlijk vrij om zoals jullie van de beschreven route af te wijken.
Mooie tocht, maar!!!
Patricia Burggraaff, 17-03-2024
Mooie afwisselende tocht. Vooral na de Boslaan. 2 Minpuntes vonden wij de ruim 2 km Boslaan, onverharde autoweg met fietspad langs de campings etc, dit was erg onrustig lopen, geen fijne weg, redelijk aan het begin zijn wij daarom rechts het bos in gedoken en hebben eigenlijk alle kronkel paadjes bovenlangs genomen, en zo de volledige Boslaan links laten liggen. Dit was een mooie aanpassing, en we kwamen uit bij een klein heide veldje met 2 bankjes, hier pauze gehouden, en weer naar beneden gelopen om op de route terug te komen. De laatste 2 km(engweg) was een soortgelijke weg, hier hebben we de helft van over kunnen slaan, door links het bos in te duiken. Na de Boslaan en tot de Engweg was het een waanzinnig prachtige tocht, erg afwisselend, ook nog een extra lus door de voormalige zandgroeve gelopen, met een trap omhoog, info over de geschiedenis en de ijstijd etc. Mooie toevoeging. Door de eigen aanpassingen en het extra lusje kwamen wij op 17.5 km. Heerlijke dag gehad. Bedankt voor de mooie tocht weer.
Mooi!
Margreeth Menkveld, 02-06-2023
Door het bos, over de hei, ploeteren door de zandverstuiving, langs glooiende akkerlanden en af en toe wat klimmen en dalen. Heel afwisselend en vrijwel helemaal onverhard. Wel een paar keer verkeerd gelopen, maar dat kwam ook omdat ik het uitgeprinte kaartje onderweg ben verloren. Lastig vond ik het bij de groeve. Toen ik weer boven was, ben ik de verkeerde kant opgelopen. Maar verder is de routebeschrijving heel goed.
Prachtig!
Dorien de Geus, 25-05-2022
Wat een heerlijke en afwisselende wandeling. We hebben er echt van genoten.
Routebeschrijving
Marycke Naber, 22-12-2021
Sorry Ellen, was inderdaad een foutje. Dankjewel voor je melding, ik heb de routebeschrijving verbeterd.
prachtihe route
Ellen, 20-12-2021
Wat hebben we genoten van deze wandeling! Dank. Alleen het begin was voor ons heel onduidelijk. Bij de driesprong zijn we te vroeg het Lunterse Bos ingegaan, daarna hebben we eindeloos gezocht. Het is duidelijker om te zeggen dat je eerst de van der Hamweg moet inlopen en dan pas la het bos in.
Geef reactie