De route gaat langs de beroemde Kees Boekeschool, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden, zo het bos in. De Leyen is een bosgebied met brede beukenlanen. Het Verloren Kerkhof is een klein monument ter nagedachtenis aan zwervers en onderduikers uit de Tweede Wereldoorlog. Na landgoed Beukenburg loop je langs de Hooge Kampse Plas, ontstaan door zandwinning. Na Voordorp kom je al snel aan de stadsrand van Utrecht. Via de Maliebaan ga je naar Maliebrug. Hier heb je de keus uit twee mooie routes naar het station: via groene singels en parken of door het historische stadscentrum.
Reacties
Geef reactie
Blokkade op route
Ben Bakker, 14-06-2021
Mooie route echter is er op dit moment een blokkade vlakbij Utrecht, in de route staat dat je ergens meteen voor een bruggetje linksaf een trap naar beneden moet om onder viaduct door te gaan. Dit is echter afgesloten met hekken, dus je kunt doorlopen om verder alsnog aan de ander kant van de weg te komen. Zelf heb ik daarna maar eea via google maps weer opgepakt. Het is niet ver omlopen gelukkig. Ik heb het ook al gemeld via het officiële kanaal. Verder een erg mooie wandeling, veel natuur en ook een stukje stad maar dan nog wel mooi merendeels langs het water.
Beukenburg
Hetty Baas-Koopman, 24-02-2019
gisteren deze mooie wandeling gelopen met een zeer duidelijke routebeschrijving. Na aankomst bij station Bilthoven is het een klein stukje lopen naar Brasserie Bubble & Blessing voor een heerlijke cappucino met een gebakje en toen aan de wandeling begonnen. Wat een prachtige omgeving om te wandelen. De koffieselfservice tegenover het Fort Voordorp is een verrassende koffiestop, het kleinste koffietentje van Nederland maar superleuk. Daarna weer door met Utrecht aan de horizon. Het is heel leuk om vanuit een prachtige natuuromgeving naar het centrum van Utrecht te wandelen. Deze wandeling is een echte aanrader. Wij hebben er van genoten.!
Wandeling die boven verwachting mooi is!
Andre2, 17-04-2016
Ik heb deze wandeling gelopen door ongeveer na 2 km pas aan te haken op de route. Daarvoor liep ik de Groene Wissel Hollandsche Rading (zie aldaar voor beschrijving van het voortraject en hoe ik aanhaakte op deze NS wandeling). Het is een prachtig gebied Beukenburg! Ook de wandeling de stad Utrecht in is nog steeds volop met groen en water. Vervolgens langs prachtige monumentale panden. Wat is dit deel van de stad mooi! Deze wandeling valt zeker niet tegen!
Beukenburg in de herfst
Eva Elgeti, 24-10-2012
Vandaag, misschien wel de laatste warme dag van dit jaar (24/10/12: 17 gr. C) deze tocht gelopen. Veel asfalt, maar daarover niet getreurd. Veel moois te bewonderen in het toch dichtbebouwde gebied tussen Bilthoven en Utrecht. Het gebied rond de Hooge Kampse Plas biedt elk jaargetijde andere vogels en is absoluut de moeite waard. Toch blijft voor mij Park Bloeyendael het hoogtepunt van deze tocht. Een ongekend prachtig stukje natuur zo vlak voor het drukke Utrecht. De tunnel onder de snelweg naar de Berekuil door blijft ook elk jaargetijde fraai met de overhangende klimop. De route langs de singels is weliswaar uniek, maar neem ik niet altijd. Deze wandeling is binnen 3 uur te lopen en daarom alleen al geschikt voor elke dag.
Beukenburg
fam.luijendijk, 04-05-2011
Op 3 mei 2011 deze prachtige route gelopen.
Zo vanaf het station Bilthoven loop je het bos in. Heel rustig, echt genieten. Wat verderop koffie gedronken op een bankje aan de plas. Richting stad was de natuur zo prachtig met het bloeiende fluitekruid en de meidoorns. Door de stad langs de singels gelopen, voor ons een stukje van de stad wat we nog niet kenden. De route is heel goed bewegwijzerd, dat loopt lekker ontspannen.
Een aanrader!
hoe dichter bij de stad hoe leuker
Jacques, 02-05-2008
Vorige week deze wandeling gelopen. het eerste deel nogal saai door die lange rechte stukken. Hoe dichter bij Utrecht, hoe leuker de route (!). Heel afwisselend, laatste stuk via Singels ook zeer aan te raden.
NS wandeling Beukenburg
Henri Floor, 01-05-2007
Op 6 april 2007 heb ik deze wandeling gelopen. Een verslag staat op www.henrifloor.nl/ns.htm bij 6 april 2007
Geef reactie